. . Newsletter
top of page
לוגו קהילה מיטיבה

שותפים יקרים למהלך,

כידוע לכם, מהלך קהילה מיטיבה היא יוזמה משותפת לאגף למשאבי קהילה במשרד הרווחה העבודה והשירותים החברתיים, קרן רש"י ותחום קהילה בג'וינט ישראל אשלים.

יצאנו לדרך לפני  8 חודשים, עם משימה: להגדיר מהי קהילה מיטיבה המקדמת מוביליות ואיכות חיים של חבריה.  

בראשית המהלך, לא יכולנו לתאר לעצמנו את העולם שייפתח בפנינו: בדרך אל ההגדרה יצאנו למסע בחברה הישראלית, ושמענו מכם, נשים וגברים, צעירים ומבוגרים, אנשי מקצוע ופעילים, אנשים עם וללא מוגבלות מכל המגזרים בחברה הישראלית, מהי קהילה בשבילכם.

החזון והמטרה שלנו הם לפתח קהילות מיטיבות, שיקדמו מוביליות חברתית ואיכות חיים בפריפריה החברתית גיאוגרפית מלידה ועד זקנה במציאות משתנה של המאה ה21. את זה נעשה ביחד איתכם, בחשיבה ובעשייה משותפת. מצפים ומייחלים להמשך עבודה פורה ומהנה במעלה הדרך !

שמואל ילמה, מוביל העל של מהלך קהילה מיטיבה

רחלי ברוקס, מתאמת המהלך

מספרים

50

מעל

פעילים
שותפים

1.png

4

תחומי
פעילות

כלכלי | חברתי |אורבני | חינוכי

מעל

 חברים
בשולחן
הארצי

20

מעל 

אנשי
אקדמיה
וחוקרים

מה עשינו עד עכשיו?

מפגש ראשון של פורום השותפים הארצי: ב-23.2 התכנסו לראשונה עשרות נציגים מהמגזר הציבורי, השלישי ועוד, כדי לתרום מהניסיון שלהם בשטח, לחשוב ולהגדיר יחד: מהי קהילה מיטיבה.

 

הכנס נערך במעמד איריס פלורנטין, ראש מינהל השירותים אישיים וחברתיים במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, מיכל כהן מנכ"לית קרן רש"י ולשעבר מנכ"לית משרד החינוך, ויואב בוקעי –המשנה למנכ"ל ג'וינט אשלים. כולם ציינו בדבריהם שלקהילות תפקיד מכריע בהתמודדות עם משברים, כמו שלמדנו בתקופת הקורונה. ולא פחות חשוב: קהילות מחוללות שינוי משמעותי בחייהם של ילדים ומשפחות ויש להן את הכוח לייצר מוביליות חברתית.

  

תהליך החשיבה שהתחיל במפגש לא נעצר כאן. הוא ימשיך במפגשים הבאים ויסייע לנו ולשותפים למהלך להעלות את הקהילות המקומיות לרמה הלאומית. נתראה בכנס הבא...

 

הקמת פורום פעילים קהילתיים: ב-16.3 נפגשו למעלה מ-50 פעילות ופעילים מכל מגזרי החברה – יהודים, ערבים ובדואים, חרדים, דתיים וחילונים, צעירים ובני הגיל השלישי, כדי לשתף אותנו בקהילות הייחודיות שלהם. בשעתיים מרתקות, הגדרנו יחד מה היא קהילה, מה עוזר לה לשגשג ואיך היא מקדמת את האנשים שמרכיבים אותה.

המפגש הוליד את פורום הפעילים שלנו, שייקח חלק יחד עם צוות המהלך בשנת התכנון. השיח  ממשיך בקבוצת ווטסאפ של המהלך, ובימים אלו אנחנו מגבשים פלטפורמות נוספות לתקשורת. אנחנו מזמינים אתכם לענות על השאלון המצורף כדי לעזור לנו לבחור את הפלטפורמה הנכונה.

 

בנינו את תשתית שיתוף הידע של המהלך: אתר אינטרנט הכולל חומרי רקע על המהלך, מצגות, מסמך יסוד ועוד.

 

קלטנו צוות עובדים לניהול המהלך: מתאמת קהילה מיטיבה - רחלי ברוקס, ומנהלת קהילות רשת ותודעה – מיה אפשטיין. בקרוב יצטרפו אליהן רכז/ת ידע ולמידה, ורכז/ת שותפות פעילים וקהילות

גרפיקה מצגת שקפים - קהילה מטיבה-24.png
גרפיקה מצגת שקפים - קהילה מטיבה-24.png
גרפיקה מצגת שקפים - קהילה מטיבה-24.png
Wave
%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%94%20%

תכניות להמשך:

דו"ח אפיון קהילה מיטיבה - בשבועות הקרובים צפוי צוות המחקר המלווה את קהילה מיטיבה מטעם מוסד שמואל נאמן בטכניון, בהרכב של  ד"ר ראובן גל, ד"ר איילה קיסר-שוגרמן ופרופ' רון קנט, לפרסם את טיוטת דו"ח האפיון של המהלך. עם סיום דו"ח האפיון, צוות המחקר יתחיל בגיבוש דו"ח בנושא תוצאות ומדדים. הקמת צוות דאטה – גיבוש צוות שיעסוק במיפוי וברישות נתונים הקשורים למהלך

לוגו משרד הרווחה, לוגו ג'וינט אשלים ולוג

150

תמונה1.png

ברוך שוגרמן

תמונה2.png

מנהל השירות לעבודה קהילתית במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

ברוך מלווה את מהלך קהילה מיטיבה מראשיתו והוא שותף לכתיבת מסמך היסוד של המהלך בשותפות עם איה ורטהיימר ושמואל ילמה. תפסנו אותו לשיחה קצרה, לפני שהוא פורש לגמלאות בסוף יוני, על המהלך ועל הניסיון שלו בעבודה קהילתית לאורך השנים.

איך שכונה אחת בבית שמש הצליחה להפוך צינור ביוב לפארק ירוק?
קראו את המשך השיחה עם ברוך שוגרמן>>

הכר את השותף ארגון מקו"ם

תמונה3.png

סיפורה של קהילה

דיברנו עם נידאל כילאני כנאנה , בת 53, אמא ל-4 וסבתא ל-3 מיפיע, המובילה את קהילת הנשים בכפר, שנמצא באזור נצרת ומונה כ-20 אלף תושבים.

איך התחילה העשייה של הקהילה שלכן?

"הקמנו את הקהילה ב-2009, כמועדון נשים, לאחר שראינו שישנן הרבה נשים בכפר ללא מסגרת. התחלנו להעביר במועדון סדנאות העצמה עם עמותת כייאן (לקידום מעמדן של נשים ערביות), וגיבשנו מטרה לסייע לקידום נשים בכפר: בהכשרות לפתיחת עסק קטן, סיוע תקציבי בלימודי תעודה ובכלל קידום שוויון הזדמנויות. התחלנו בדיאלוג מול ראש המועצה ונלחמנו על תקציבים, אבל נתקלנו בקשיים לא מעטים, ובעימותים שגרמו לחלק מהנשים בקבוצה לפרוש. הבנו שצריך לחשב מסלול מחדש".

איך חישבה קהילת הנשים ביפיע את המסלול מחדש, ואיך זה קשור לציורי קיר?
קראו את המשך השיחה עם נידאל>>

למהלך קהילה מיטיבה שותפים 152 מעל 50 ארגונים  מכל המגזרים והרקעים, מהם אנחנו לומדים איך בונים קהילות מיטיבות. הפינה הזו היא הבמה שלהם:

והפעם – הכירו את ארגון מקו"ם - מועצת הקהילות והקבוצות המשימתיות בישראל. קואליציה של 15 ארגונים שונים המפעילים  כ-300 קהילות משימתיות בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בעשרות רשויות מקומיות המגיעות מכל מגוון החברה הישראלית: יהודים ודרוזים, גרעינים תורניים וקהילות יוצאי אתיופיה וקווקז, בוגרי תנועות הנוער הכחולות ורשתות של חילונים פלורליסטים. המשימה שלהן: לעודד צמיחה של קהילות שהתושבים בהן מעורבים וערבים זה לזה.

איך מחברים בין תושבים ערבים, חרדים ולהט"ב? קראו את המשך הקטע>>>

Family
גרפיקה מצגת שקפים - קהילה מטיבה-21.png

צידה לדרך

פרויקט משפחות ישראליות  היא סדרה דוקומנטרית חדשה העוקבת אחרי עשר משפחות, כל אחת מרקע שונה וביחד הן מרכיבות פסיפס של החברה הישראלית. דרך הסיפור של המשפחות אפשר ללמוד לא מעט על הקהילות במגזרים השונים.

סטריפ אבסטרקטי שמכיל נקודות לבנות אל רקע כחול, פסים כתומים ומשולשים צהובים

להרשמה וקבלת חדשות ועדכונים מקהילה מיטיבה יש להשאיר כתובת אי מייל

הרשמתך התקבלה

%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A8%20%D7%9E%D7%9B%

@ מהלך קהילה מיטיבה

bottom of page